Vriendschapsbrood retro, dag 5


Het deeg was vanochtend goed gerezen, maar ook droog en stug geworden, ik heb maar wat extra ginger ale toegevoegd!
Het is nu meer een stevige pap geworden, het gistingsproces is wat heftiger geworden.
Helemaal glutenvrij is deze variatie helaas niet, want het zuurdesem waarmee ik startte was wel op basis van bloem. Op zich heb ik niet perse bloem nodig om gistingsprocessen te stimuleren, tzt moet ik kijken of ik met fufu of cassave een luchtige cake kan bakken.

Ik vind het fascinerend als door het gistingsproces het spul een beetje gaat bubbelen, dat heeft iets magisch en doet denken aan een heksenketel!

Ook dit brood wordt magisch!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s